Pages

Friday, July 27, 2012

Jocurile Olimpice 2012

Jocurile Olimpice din acest an au loc la Londra si se vor desfasura pe parcursul a 17 zile, incepand de azi, cand va avea loc deschiderea oficiala si pana pe 12 august.

Ceremonia de deschidere se anunta destul de interesanta, desi ma intreb daca englezii ii vor putea intrece la spectacol pe chinezi, care au organizat editia din 2008. Printre personalitatile prezente se vor numara multi actori de la Hollywood, fosti mari sportivi, chiar si personaje fantastice cum ar fi James Bond, Marry Poppins si Lord Voldemort, iar pe scena ar putea urca trupe si artisti ca Muse, Coldplay, Elton John si Paul McCartney. Aici va avea loc si intrarea in arena a celor 10.500 de sportivi din 204 tari.

Crearea siglei a costat 590.000 euro si ea reprezinta numarul 2012, cu cele 5 cercuri ale Jocurilor Olimpice incluse in cifra zero.



Sigla creata de Google mi se pare mai frumoasa si mai in ton cu Jocurile Olimpice.



Mascotele sunt numite Wenlock si Mandeville, au cate un singur ochi fiecare si reprezinta ultimele picaturi de otel folosite la gradenele stadionului din Londra construit special pentru acest eveniment.



Programul complet al competitiilor il puteti gasi aici, mai jos am pus si o schita, iar programul sportivilor romani il puteti vedea aici.



Jocurile Olimpice vor fi difuzate pe toate posturile TVR-ului si la fel ca in cazul Campionatului European de Fotbal au creat o pagina speciala unde puteti viziona online toate competitiile. Pagina o gasiti aici.

Mai jos aveti si imnul oficial al Jocurilor Olimpice cantat de Muse.







Va urez vizionare placuta si le urez cat mai multe medalii sportivilor romani.

1 comment:

  1. [...] langa alte evenimente (vezi Jocurile Olimpice), azi are loc si referendumul pentru demiterea presedintelui Romaniei si intrebarea care sta pe [...]

    ReplyDelete