Pages

Thursday, June 14, 2012

Apple lanseaza iOS 6


Apple a prezentat ieri la Worldwide Developers Conference din San Francisco noutatile cu care vine noul sistem de operare iOS 6, care va fi disponibil pentru iPhone, iPad, iPod si Apple TV.
In comparatie cu iOS 5 noul sistem de operare ar aduce in jur de 200 de noi modificari. Sa vedem principalele caracteristici:


Maps
Apple renunta la serviciile Google Maps si va introduce propriul sistem de harti, care v-a contine, printre altele, informatii generale despre trafic si modelarea 3D a cladirilor.


Siri - modificari aduse asistentului personal
Cu iOS 6, Siri v-a fi disponibila atat pe iPhone 4S cat si pe iPad. O dorinta a utilizatorilor Apple era de a integra cat mai multe limbi, acum avem in plus italiana, germana, franceza si chineza.
Se pare ca Siri chiar s-a tinut de scoala, pentru ca a mai invatat chestii noi si ne poate povesti mai multe despre sport, ne poate invita la restaurant la cina sau poate dorim o seara la cinema, tot ce trebuie sa facem este sa o intrebam pe Siri si ea ne va raspunde.
Avand in vedere ca inca nu suporta limba romana, Siri mi se pare la fel de inutila pentru romani ca in ziua cand a fost lansata.


Integrare cu serviciile Facebook
De acum inainte vom gasi functiile Facebook in toate meniurile si aplicatiile iOS 6. Vom putea sincroniza evenimente sau zile de nastere din calendarul Facebook, vom putea da share la poze direct din telefon sau like la paginile pe care navigam.


Facetime
Daca pana acum serviciul Facetime functiona doar printr-o conectare Wi-Fi, de acum inainte acesta poate fi folosit prin conectare 3G.


Update-ul la noua versiune de iOS se va putea face din aceasta toamna, data exacta urmand a fi anuntata.


Sursa

1 comment:

  1. [...] iPhone 5 vine cu sistemult de operare iOS 6 despre care v-am spus mai multe detalii aici. [...]

    ReplyDelete