Pages

Sunday, July 29, 2012

Batman: The Dark Knight Rises



Fiind un mare fan al filmelor regizate de Christopher Nolan cat si a filmelor cu super eroi, nu aveam cum sa nu imi rezerv cel mai bun loc la cinema pentru avanpremiera filmului The Dark Knight Rises care a avut loc miercuri, 25.07 la ora 20:30.

Inainte sa ajungem la ultima parte din franciza 'Batman" am sa enumar cateva din filmele cu care s-a consacrat regizorul mentionat mai sus: Memento (2000), The Prestige (2006),  Inception (2010), precum si cele trei serii: Batman Begins (2005), The Dark Knight (2008) si nu in ultimul rand The Dark Knight Rises (2012).







Am asteptat cu nerabdare aparitie celei de-a 3-a si ultima parte si pot spune ca a meritat din plin asteptarea.  Daca nu ati reusit inca sa vedeti filmul nu v-as recomanda sa cititi mai departe.

Surpiza din ultima parte o reprezinta personajul negativ, Bane (Tom Hardy), care, cu toate ca i-a fost mutilata gura si a fost nevoit sa poarte acea masca, si-a intrat in rol extrem de bine prin expresia nuantata a ochilor cat si prin fizicul impunator . Fiind un mercenar antrenat in "Liga Umbrelor", ca si Bruce Wayne de altfel, era de asteptat ca acesta sa se ridice la nivelul lui Batman. Haosul si teroarea creata de Bane il pot ridica pe acesta la rangul de unul dintre cei mai terifianti "villains" din filmele cu super eroi. Cu toate acestea, spre finalul filmului pot spune ca a decazut ca si personaj negativ si anume in momentul in care s-a descoperit ca nu el s-a aflat in spatele planului de a distruge Gotham, ci Miranda Tate.  Bane a fost o piesa importanta in urmarirea distrugerii orasului, cea mai importanta de altfel, insa prin prisma faptului ca nu el a fost principalul "razbunator al Gotham-ului" l-a transformat intr-un personaj negativ secundar, deoarece intreaga atentie s-a indreptat catre fiica lui Ra's al Ghul care a tinut cu desavarsire sa duca la bun sfarsit planul tatalui ei.

Christian Bale si-a jucat rolul la perfectiune, ca si in primele doua parti de altfel.  Dupa o pauza de 8 ani in care nu a activat ca justitiar impotriva raufacatorilor, revine in costumul care l-a consacrat pentru a opri prima reala amenintare a Gotham-ului.  In ceea ce ii priveste pe noii veniti (newcomers), Anne Hathaway (Selina, AKA "Catwoman") si Joseph Gordon-Levitt, acestia sunt un real ajutor in calauzirea super eroului. Unele dintre faze au fost insa suficient de previzibile: atat momentul in care Selina s-a intors sa il ajute pe Batman cat si momentul in care s-a descoperit ca Blake este defapt Robin, iar modul in care s-a incheiat filmul te poate duce cu gandul la o posibila a4-a parte din ce este acum trilogia unui "final epic".

Cu toate acestea, parerea mea este ca a2-a parte, cea cu Joker a fost mult peste "a fire will rise" si nu spun asta datorita rolului exceptional interpretat de Heath Ledger, insa in ceea ce ii priveste pe fanii de benzi desenate Batman, se stie ca de cele mai multe ori, amenintarea principala pentru Batman era Joker, iar comportamentul lui haotic, precum si rasul acela isteric nu au cum sa nu iti placa...

Insa ultima parte cat si trilogia completa nu a dezamagit. Parerea mea este ca finalul a fost pe masura asteptarilor iar regizorul Christopher Nolan a mai urcat un loc in topul celor mai buni regizori de filme de pe lista mea.

Ca si viitor proiect, Christopher Nolan va contribui semnificativ la povestea din spatele filmului  "Man of Steel" 2013 (Superman), regizat de Zack Snyder. 





Stiati ca? - Printre variantele de destinatii in ceea ce priveste pestera unde s-a realizat filmarea, a fost si Salina din Turda?  

Nu s-a concretizat nimic in cele din urma dar parerea mea este ca Salina din Turda ar fi fost o varianta mult mai buna decat pestera aleasa in film.

No comments:

Post a Comment